Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Γράφει ο Πάνος Κρίκης
Μάρτιος 2010

ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Οι προτρεπτικοί αυτοί λόγοι απευθύνονται στους πραγματικούς – αληθινούς οπαδούς και στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, τους γνωστούς και ανυπόκριτους, αυτούς που ενστερνίστηκαν με προθυμία τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές αρχές του κόμματος της Ν. Δ., όπως τις προσδιόρισε ο ιδρυτής της αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Συνέδριο του Κόμματος της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΣ», στις 5 Μαΐου 1979. Δεν απευθύνονται στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, τους οπαδούς της 21ης Απριλίου, τα άτομα ολοκληρωτικών αντιλήψεων, και σε όσους αναμοχλεύουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, που για λόγους ατομικού και μόνον συμφέροντος στεγάζονται σ’ αυτήν και την ζημιώνουν πολιτικά και ηθικά.
Τους λέω λοιπόν, ότι τώρα που η Νέα Δημοκρατία αναζητεί και το ιδεολογικό της στίγμα, είναι μοναδική ευκαιρία για την Καστοριά, να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό της με νέα πρόσωπα, με ιδεολογική, πολιτική και εθνική καθαρότητα και όχι με τα γνωστά λαμόγια. Τούτων ένεκα επιβάλλονται δραστικές παρεμβάσεις και αναποδογυρίσματα. Πως σήμερα σε τοπικό επίπεδο η Ν. Δ., αποτελεί ένα πολύμορφο μωσαϊκό ακροδεξιών, δεξιών, χουντικών, πρώην κομμουνιστών και αριστερών, Αντιστασιακών, από κατάλοιπα του δοσιλογισμού και του παρακράτους, ένα συνονθύλευμα ετερόκλιτων στοιχείων. Και ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα – και δεν είναι τυχαίο – μονάχα πολιτικοί με προέλευση την πατριωτική Δεξιά, το παραδοσιακό Κέντρο ή ακόμα και την καθαρότερη Αριστερά, που δεν κουβαλούν δηλαδή τα ενοχοποιητικά συμπλέγματα της εποχής του εμφύλιου, τολμούν να αναμετρηθούν με τα σύμβολα και τα ιερά της απυρόβλητης ουσιαστικά Αριστεράς, εδώ τον ρόλο αυτόν, τον παίζουν αυτόκλητοι πατριδοκάπηλοι, βεβαρημένοι με αντεθνικό παρελθόν και όχι πρόσωπα εκλεγμένα στις κομματικές θέσεις. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, στην Καστοριά την αντιαριστερή κριτική δεν την ασκούν ακροδεξιοί, δεξιοί και κεντροδεξιοί, ήτοι πρόσωπα άμεμπτα από Εθνική και πολιτική άποψη, αλλά απόγονοι του δοσιλογισμού, του παρακράτους, με ενσταλαγμένες ενοχές και ευθύνες για την εμφύλια περιπέτεια.
Ναι, επιβεβλημένη η κριτική είτε Αντικομμουνιστική, είτε αντισοσιαλδημοκρατική, είτε στρεφόμενη κατά αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, όχι όμως από πρόσωπα Εθνικώς και πολιτικώς επιλήψιμα που κουβαλούν φορτία ενοχών απέναντι στο 60% του Ελληνικού λαού. Σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας πρώτον πρέπει να υπερασπιστούν την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος, δηλαδή τον Κεντροδεξιό προσανατολισμό του και στην οικονομία τον φιλελευθερισμό και δεύτερον να εκλέξουν στα αιρετά αξιώματα και στις τοπικές οργανώσεις πρόσωπα άμεμπτα, ηθικώς ανεπίληπτα, φίλεργα, με ευαισθησία στα εθνικά μας θέματα και μη εμφορούμενα από τα διχαστικά βιώματα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, πρόσωπα δηλαδή που στρέφονται κατά της Εθνικής Ενότητος και Ομοψυχίας.
Στην Ελλάδα του 2010, υπάρχουν πολλοί ακραίων πολιτικών αντιλήψεων χώροι που άνετα μπορούν να στεγαστούν όσοι δεν συμφωνούν με τη σημερινή φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Την έχουν προκαλέσει αρκετή πολιτική ζημία, γι’ αυτό καιρός είναι να αλλάξουν στρατόπεδο και επειδή σαν ιδιοτελείς που είναι δεν θα το κάνουν, ας τους απολακτίσουν τα υγιή στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου