Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Γράφει ο Πάνος Κρίκης

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το περασμένο Σάββατο 21/9 τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας με τις καθιερωμένες πανηγυρικές εκδηλώσεις, όπως γενικό Σημαιοστολισμό Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, φωταγώγηση κ.α.
Στις 10.00΄ π.μ. ώρα τελε΄στηκε η Επίσημη Δοη=ξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.
Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Ηλίας Τζωρτζόπουλος.

ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς που κατάρτισε το πρόγραμμα του Εορτασμού κατά τον συνήθη τρόπο απέστειλε προσωπικές προσκλήσεις στις Αρχές, Συλλόγους και Σωματεία και όπου αλλού θεωρείται αναγκαίο.
Παρά ταύτα, η απουσία των επισήμων ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε αφ’ ενός ποικίλα επικριτικά σχόλια και αφ’ ετέρου συναισθήματα πικρίας στους Αξιωματικούς κα Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της 73ης Ταξιαρχίας. Εκτός του εκπροσώπου του Νομάρχη, παρέστη ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Τσαμίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αγνή Τζήλα, Ανδρονίκη Διαμαντίδου και Αναστασία Αλβανού, αντιπροσωπεία Απογόνων Μακεδονομάχων, ο υποφαινόμενος και ελάχιστη πολίτες.
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το φαινόμενο της απουσίας από Εθνικές – Πατριωτικές επίσημες πανηγυρικές εκδηλώσεις των επισήμων, των προσώπων που σχετίζονται με το κράτος, τους αξιωματούχους και όλους τους εκπροσώπους κρατικών φορέων, οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ. Απλά θα επαναλάβω τη ρήση μιας πνευματικής προσωπικότητας με Παγκόσμιο κύρος, του Σαμουέλ Τζόνσον: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο τω απατεώνων».
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ τον φίλο κ. Ηλία Τζωρτζόπουλο, για τον πανηγυρικό της ημέρας, έναν λόγο πλήρη, μεστό Πατριωτικής και Εθνικής Έξαρσης, χωρίς ακρότητες, μέσα στα πλαίσια της Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου